Origami sekcija Društva


Ova je sekcija vrlo aktivna, a njeni članovi održavaju tjedne radionice na kojima razmjenjuju iskustva i razvijaju tradicionalno umijeće slaganja papira. Voditelj sekcije je ujedno i autor knjiga o origamiju.
Sekcija je, u suradnji s Kulturno-umjetničkom sekcijom Društva, pripremila "origami-jaslice" u vrijeme Božića 2002. godine koje su bile izložene u knjižnici "Voltino" u Zagrebu. Također je aktivno sudjelovala u događanju "Dani japanske kulture" 2003. godine u Karlovcu, a tom je prilikom održala i radionicu za djecu u karlovačkoj Gradskoj knjižnici.
Sekcija kontinuirano organizira tečajeve origamija u školama. Također održava suradnju s origamistima u Japanu (npr. Toyama). U planu su daljnja održavanja tečajeva origamija, a postoji mogućnost i osnivanja škole origamija u Zagrebu.
Ova sekcija je početkom godine pokrenula i projekt "Tisuću ždralova iz Hrvatske za Hirošimu" u povodu 60. obljetnice pada atomske bombe na Hirošimu.

Voditelj sekcije je Dragutin Gerić, dipl. ing. elektrotehnike, ugledni hrvatski origamist, član svjetskih udruga za origami