Aktivnosti društva

  Hrvatsko-japansko društvo (HJKGD) razvija različite aktivnosti kao što su pripremanje izložbi, radionica, koncerata, sportskih događanja, predstavljanje filmske umjetnosti i ostalih oblika kulturne, ali i gospodarske suradnje između Hrvatske i Japana. Nadalje, organizira susrete s gostima iz Japana, sudjeluje u dobrotvornim prodajnim izložbama, unapređuje odnose i razmjenu ideja između građana Hrvatske i Japana te im pruža savjete i druge oblike pomoći.

   

Tisuću ždralova u Japanu

  Na dan 6. kolovoza 2008. na 63. obljetnicu pada atomske bombe na grad Hirošimu još jednom su u sklopu projekta «TISUĆU ŽDRALOVA IZ HRVATSKE ZA HIROŠIMU» svečanoj Ceremoniji mira u Hirošimi u Japanu prisustvovali su i predstavnici Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva.

  Predsjednica društva Nada Caren i gvardijan Zlatko Špehar iz Vukovara tom prilikom su položili ispod spomenika Sadako Sasaki 1000 ždralova koje su izradila djeca osnovnih škola diljem Hrvatske.

   

Tisuću ždralova iz Hrvatske za Hirošimu

  Završno okupljanje ždralova i origami radionica održani su na Trgu bana J. Jelačića, u subotu 07. lipnja 2007. od 9:30-13 sati Hvala svim koji su se priključili našem apelu za mir u svijetu!

   

Radionice origamija