Organizacija i djelovanje Društva

 

Središnjica

  • Osnovano: Lipnja, 2001. u Zagrebu, MB: 1579223
  • Adresa: Zagreb, Veslačka 4
  • Predsjednik: Ivan Slade Šilović
  • Potpredsjednik: Tonči Tadić
  • Tajnik: Kristian Ravić
  • Banka a/c No.2360000-1101444974, ZABA, Zagreb, Hrvatska

  • Počasno predsjedništvo: Drago Štambuk, Krešimir Bago, msg. Josip Kuhtić, Ivan Vodopivec
  • Prva predsjednica: Nada Caren
 

O nama

Naše Društvo je dobrovoljna udruga građana koji žele i nastoje razvijati hrvatsko-japanske odnose i suradnju u području kulture, gospodarstva, znanosti, sporta, itd.
Iako je Društvo osnovano tek prije nešto više od tri godine, njegovi osnivači i najistaknutiji članovi su pokazivali zanimanje za Japan i ranije, a mnogi od njih su bili uključeni u različite oblike suradnje s Japanom.

Neposredni poticaj za osnivanje Društva bilo je sudjelovanje i osvajanje zlatne medalje za Hrvatsku na Svjetskoj izložbi "Japan flora 2000". Na izložbi je predstavljen projekt "Primoštenski vinogradi - Primoštenska kamena čipka" s kamenjem iz endemskog vrta na Velebitu i s jadranske obale. Ovu nagradu osvojilo je troje entuzijasta, Nada Caren, Dragutin Kiš i Zvonko Pongrac. Izložbu je posjetilo oko 7 milijuna posjetitelja.

Sjedište Društva je u Zagrebu, a za sada postoji i jedna podružnica u Zadru.

Većina naših članova radi dobrovoljno u Društvu tijekom svog slobodnog vremena. Kako smatramo da još nismo dosegli svoje mogućnosti niti ispunili sve naše planove, namjeravamo i u budućnosti nastaviti razvijati naše zamisli i planove da bismo ih učinili još boljim, privlačnijim i, ono najbitnije, društveno korisnim.

Naše prvo predstavljanje putem Interneta zamislili smo, osim na hrvatskom, na engleskom i japanskom jeziku. Namjeravamo se uskoro povezati, a možda i omogućiti izravan pristup, s različitim sličnim grupama u nas i u svijetu. Nadalje, želimo preko ove stranice stvoriti mogućnost povezivanja s organizacijama, institucijama, tvrtkama i poduzećima s kojima bismo mogli dijeliti i graditi zajedničke interese.

Otvoreni smo za suradnju sa svima koji nam se pridruže. Vaša razmišljanja, prijedlozi i ponude su nam dobrodošli i spremni smo ih razmotriti.