Nedavne aktivnosti društva

  Hrvatsko-japansko društvo (HJKGD) razvija različite aktivnosti kao što su pripremanje izložbi, radionica, koncerata, sportskih događanja, predstavljanje filmske umjetnosti i ostalih oblika kulturne, ali i gospodarske suradnje između Hrvatske i Japana. Nadalje, organizira susrete s gostima iz Japana, sudjeluje u dobrotvornim prodajnim izložbama, unapređuje odnose i razmjenu ideja između građana Hrvatske i Japana te im pruža savjete i druge oblike pomoći.

   

Tisuću ždralova u Japanu

  Na dan 6. kolovoza 2009. na 64. obljetnicu pada atomske bombe na grad Hirošimu još jednom su u sklopu projekta «TISUĆU ŽDRALOVA IZ HRVATSKE ZA HIROŠIMU» svečanoj Ceremoniji mira u Hirošimi u Japanu prisustvovao je i predstavnik Hrvatsko-japanskog kulturnog i gospodarskog društva.

  Neo Alagić i tom prilikom su položio ispod spomenika Sadako Sasaki 1000 ždralova koje su izradila djeca osnovnih škola diljem Hrvatske.

   

Izložba Ukiyo u Starom Gradu

  U Muzeju Starog Grada u Starom Gradu na Hvaru u organizaciji dr.sc. Tonći Tadića u ime HJKGD-a te Veleposlanstva Japana u RH, od 10.8. do 10.10.2008. postavljena je izložba ukiyo-e otisaka iz kolekcije Akinsha pod naslovom "UKIYO-E / SLIKE PLUTAJUĆEG SVIJETA". Na ulazu u prostore izložbe postavljena je i video-zvučna instalacija „INTIMA 98" gđe. Mejre Mujičić, inspirirana Japanom. 16.8.2008. izložbu je posjetio i predsjednik RH, S.Mesić.

Galerija slika Hrvatsko-poljsko-japanska večer 2007