O izložbi "Svijet umjetnost - mir"

     

    Pokroviteljstvo izložbe preuzeo je predsjednik RH gospodin Stjepan Mesić. Izložba se sastoji od dva dijela.
    Prvi dio je već održan u Japanu u srpnju 2008. gdje je predstavljena Hrvatska kao zemlja partner i kao zemlja koja se vrlo uspješno oporavlja od ratnih razaranja i predstavljena je naša Hrošima, grad Vukovar.
    Drugi dio izložbe bit će u Hrvatskoj i započinje karavanom prijateljstva i mira koja će posjetiti gradove : Split, Zadar, Rijeka i Pula. U ovim gradovima uz nazočnost gradonačelnika svakog grada, njegovih građana i medija predstavljen će biti projekt "Svijet umjetnost mir" i pozvani svi da iz svog grada upute poruku mira i prijateljstva među narodima.

     

    Karavana će završiti u Zagrebu gdje će umjetnici iz Japana u ponedjeljak 20.10.08. u prostorijama Skupštine grada Zagreba održati radionicu za posjetitelje od 09-14:00 sati. SVI STE POZVANI DOĐITE!!

    Gospodin Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba pozvat će umjetnike na domjenak nakon radionce gdje će se održati konferencija za tisak i gradonačelnik će također uputiti u ime svih Zagrepčana poruku mira i prijateljstva Japanu i cijelom svijetu.

    U utorak 21.10.08. umjetnike će primiti predsjednik RH gospodin Stjepan Mesić, kao pokrovitelj ovog projekta i uručiti im zahvalnicu za njihov dolazak i trud koji ulažu u jačanje prijateljstva i povezivanja Hrvatske i Japana.

    Izložba "SVIJET UMJETNOST MIR" biti će postavljena u Muzeju grada Vukovara u Vukovaru gdje se i predviđa centralni događaj u srijedu 22.10.2008. uz svečano otvaranje, umjetničke radionice, glazbeni program te molitva i Misa za mir u svijetu te puštanje lampiona niz rijeku. Iz Vukovara bit će odaslana poruka mira u cijeli svijet. !!!!


    Tiskan je i krasan katalog o izložbi s porukama predsjednika RH g. Mesića, veleposlanika RH u Japanu dr. Štambuka, gradonačelnika Zagreba, g. M. Bandića, gradonačelnice Vukovara gđe Z. Buljan, predsjednice HJKGD-a gđe. N. Caren s hrvatske strane, te japanskog ministra vanjskih poslova, g. M. Komure, gradonačelnika Hirošime g. T. Akibe, gradonačelnika Nagasakija g. T. Taue, gradonačelnika Kyota g. D. Kadokawe, predsjednika World Culture Art Co. g. H. Kushide s japanske strane.

    Ovaj događaj odjeknuo je diljem Japana a nadam se da će se odazvati i Hrvati i svojim dolaskom u Vukovar uveličati ovaj događaj i tako doprinijeti prijateljstvu japanskog i hrvatskog naroda te njihovom jačem povezivanju za ostvarenje bolje budućnosti i boljeg svijeta u kojem živimo.

    Sudjelujte u ovom krasnom događaju u Vukovaru i uveličajte ovaj apel za mir u cijelom svijetu svojim odlaskom u Vukovar!!!!


    Za autobusni prijevoz do Vukovara dana 22.10. u jutarnjim satima i povratak istog dana u večernjim satima obratite se Hrvatsko-japanskom kulturnom i gospodarskom društvu kontakt osoba: Dragica Jedvaj tel. 29-10-482 ili
    E-mail: dragica.jedvaj1@zg.t-com.hr


    Nada Caren, predsjednica HJKGD-a